School voor doeners

Iedereen kent ze: leerlingen die vooral willen 'doen'. Actieve kinderen die veel kunnen leren, maar niet alleen door te luisteren of aan een tafeltje te werken. Ze doen kennis op door te ervaren. Hier is niet altijd voldoende ruimte voor. Op onze campus te Dilsen-Stokkem, biedt Atheneum Maasland een onderwijsomgeving die wel recht doet aan deze talentvolle 'doeners'.

Natuurlijk leren we ook uit een boek. Maar in plaats van eerst alle theoretische regeltjes te overlopen, laten we de leerlingen beginnen met iets uit te proberen zodat we samen, al doende, tot de theoretische vaststellingen komen. Doeners willen namelijk het liefst meteen aan de slag. Precies omdat ze niet bang zijn om iets nieuws uit te proberen. Durven doen: daar spelen wij met ons onderwijs op in.

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan is Atheneum Maasland de school waar jij je thuis voelt. In opleidingen als Bouw, Schilderwerk-Decoratie leer je alles over materialen, handvaardigheden en optimale werkomstandigheden. Neig je meer naar Kantoor? Dan word je ondergedompeld in ons virtueel kantoor. Je start een fictief bedrijf, je zoekt klanten om dan over te gaan tot het verkoop van je producten. Alles is echt behalve de goederenstroom en de geldstroom. 

Onze opleidingen hebben allemaal oog voor de praktijk. Daar zijn wij resoluut in. Waarom? Voor werkgevers zijn goed geschoolde vakmensen immers veel waard! Of misschien word jij wel een toekomstige zelfstandige? Hoe dan ook, een goede vakman of -vrouw kent alles van zijn stiel. Daar zorgen wij voor!

Opleidingen met oog voor de praktijk

Onze leerkrachten richten zich vooral op de toepassingsmogelijkheden van de leerstof. Waarom? Omdat onze leerlingen typisch kinderen zijn die willen weten of de leerstof relevant is voor de praktijk en die behoefte hebben aan concrete informatie en voorbeelden. Het leren in onze B-stroom richtingen is dan ook gericht op het latere beroep. In onze opleidingen komen de talenten van uw kind helemaal tot zijn recht.

Aanvullende gegevens