Projecten

Onze afdelingen Schilderen en Bouw stonden vrijdag in Hasselt op de Bouwinnovatiebeurs! Hier enkele sfeerbeelden 

 

Wij organiseren opnieuw een Grote Kienavond op vrijdag 19 februari 2016. Iedereen is welkom!

 
foto van Atheneum Maasland - Campus Dilsen-Stokkem.

Woensdag 6 januari vindt "Rijbewijs op school" weer plaats. 
Om 13 u 00 worden de leerlingen die zich hiervoor ingeschreven hebben, verwacht op onze school. 
Veel succes!


Project fundering op staal: Garage met berging

 


Vrijdag 20 november was het weer zover = Hapjesfestijn. Het thema dit jaar was = VERGETEN? De smaak van toen.
We hebben als thema Vintage gekozen, dit was terug te vinden in onze gerechten en "versiering".


We hebben ons creatieve brein opnieuw laten werken om een tentoonstelling op poten te zetten. Thema van deze tentoonstelling: WOII.

 
foto van Atheneum Maasland - Campus Dilsen-Stokkem.

Vrijdag 30 oktober werden de leerlingen ondergedompeld in het SOMA-project. 
Door middel van workshops gaan ze om met hun eigen gevoelens en leren ze zichzelf beter kennen.
Ze konden kiezen uit:
- Boetseren met klei: innerlijke kracht
- Schilderen: gevoelens in portretten weergeven


Heb je geen zin om te koken? 
Wil je eens iets 'nieuws' of 'anders' eten? 
Heb je zin in 'hapjes'? 
Dan moet je zeker 20 november eens binnenspringen!

 

 

 

 

 

 

'Op ontdekking in de natuur'

Vrijdag 23 oktober werd de Week van het Bos afgesloten. De leerlingen van de eerste Graad A- en B-stroom gingen naar het bos.

Daar kregen ze allerlei opdrachten: Franse woordjes leren in het bos, boom-onderzoekjes: leeftijd van een boom, het meten van een boom; biotoopstudie, ...

 


 

 Onze bouwafdeling op bezoek bij Gubbels te Maasmechelen. Onze leerlingen werden heel goed ontvangen. Ze luisterden heel geboeid naar de uitleg: hoe worden betonblokken gemaakt, ... Dit interesseert onze jongeren omdat ze hier elke dag mee werken. Kortom het was een geslaagde uitstap!


 

Na het eten, biljarten en tafelvoetbal was Eben Emael aan de beurt. Bij het binnentreden van het Fort kwamen Franse soldaten naar buiten. Dit op zich was al indrukwekkend. De rondleiding leerde ons hoe de soldaten leefden in de Tweede Wereldoorlog. Hoe ze zich verdedigden, communiceerden, verzorgd werden, ... Er werd zelfs een bombardement nagebootst. Toen werden de jongeren even stil. Ze werden met hun neus op de realiteit gedrukt. Kortom: deze dag is de start om meer te weten te komen over de Tweede Wereldoorlog en een inspiratiebron voor de tentoonstelling.

 


 

Vraag je aan leerlingen wat ze weten over de Tweede Wereldoorlog, dan moeten ze meestal goed nadenken en volgt een grote stilte. Daarom zijn alle leerlingen op uitstap geweest naar de Mergelgrotten in Kanne. Ze werden in 2 groepen ingedeeld: groep 1: 1 + 2 A-stroom en 1 + 2 + 3 BSO; groep 2: 4 + 5 + 6 + 7 BSO. Het was een leerrijke uitstap zowel voor de leerlingen als de leerkrachten!


 

Heeft u oude meubeltjes die u niet meer gebruikt, dan zijn wij degene die u zoekt.
WIJ PIMPEN UW MEUBELTJES

Om te verkopen op onze PIMP-UP MARKT

 


 

Jaarlijkse traditie = de eerste graad gaat op 1 september op teambuilding. Dit jaar stond Connecterra op het programma.


 

Vrije teksten: werken met drukdoos


 

Les geschiedenis: Grieken en Romeinen


 

Zeeklassen 2014: 1A + 1B


 

Waterbiotoop 2A


 

Project: De mijn

 


 

Eerste schooldag: 1e graad


 

Thema Mens en Natuur: 3e Graad Zorgboerderij Ommersteyn


 

Een oude stoel krijgt een nieuw leven


 

Project WOI


 

Workshops april: sport en crea


 

 Be Different-Day

 


 

Leerlingen schilderen pimpen het lokaal van  klas 1 A


 

Project Grieks-Ortodox huis - Schilderen


 

Project Kraantjeswater 1e Graad A- + B-stroom


 


Maaslandse Drankencentrale neemt deel aan de Virobeurs

28/11/2014 door Els Roeland

 

Foto: Els Roeland

De virtuele oefenfirma de Maaslandse Drankencentrale van Campus Maasland nam donderdag 27 november deel aan de Virobeurs in Hasselt.

Het is de eerste keer dat we op een beurs stonden en het was een groot succes! Onze leerlingen waren heel enthousiast en een beetje zenuwachtig. Opnieuw werd de theorie omgezet naar de praktijk namelijk hun producten verkopen aan klanten. De klanten werden aangesproken en bestelbonnen werden ingevuld. Bij elke verkoop kreeg de klant een sleutelhanger. De leerlingen van Atheneum Maasland campus Maasmechelen werden ingeschakeld om de sleutelhanger te maken. In Maasmechelen hebben ze met de 3D-printer het logo van de Drankencentrale op een sleutelhanger gegraveerd.

 


 

Atheneum Maasland stelt werken WO I tentoon

17/11/2014 door katrin Van Koetsem

 

Een samenwerking met de Koninklijke Nationale strijdersbond van België - afdeling Stokkem - Leut - Meeswijk.

Onze tentoonstelling over 14-18 kent een onverwacht succes. Daarom zal deze nog niet naar de archieven verhuizen. De tentoonstelling blijft te bezichtigen tot 1 december. Voor wie graag een kijkje komt nemen, alleen of met een klas of groep, graag even een seintje zodat we een gids voor u kunnen regelen. Telefoonnummer: Directeur Mevrouw Tilly Vannitsen 089/56.96.80.
Ondertussen zijn onze jongeren alweer druk bezig voor het volgende project, n.l. het HAPJESFESTIJN, dat doorgaat op vrijdag 21 november vanaf 17 uur. (alle hapjes aan 1 euro). Het hapjesfestijn wordt georganiseerd door de leerlingen en kernleerkrachten van de 1e graad en staat in het teken van 'duurzame verbeelding', het jaarthema van de week van de smaak. Deze vrijdagavond is iedereen welkom om gezellig mee aan tafel te schuiven en het buikje te vullen met lekkere en heerlijke gerechtjes.


 

GO! Maasland goes green

07/10/2014 door Jan Venken

 

Foto: Jan Venken

Maandag 6 oktober werd in het Atheneum Maasland het project 'GO! Maasland goes green' voorgesteld. GO!Maasland is de verzamelnaam voor alle basis en secundaire scholen van het GO! in Maasmechelen en Dilsen-Stokkem.

In een vrij simpel proces worden kunststof gebruiksvoorwerpen, gaande van dopjes van flessen tot bloembakken, omgetoverd van vormloos granulaat tot eender welke vorm. Het Atheneum beschikt over de nodige machines om de kunststof te vermalen tot granulaat. Dit granulaat wordt in een pers gesmolten tot er een vaste plaat ontstaat. Vertrekkende van deze kunststofplaat kunnen we ervoor kiezen om deze vacuüm te vervormen tot pakweg een masker, een helm of zelfs body van een racewagen. Of we kunnen ze in onze lasersnijder omvormen tot een 3D-puzzel van de Eifeltoren of een dinosaurus naar keuze. The sky is the limit!
Het Atheneum had reeds CNC machines, maar beschikt nu ook over een 3D-printer. Deze maakt het kunststofverhaal compleet en sluit bovendien naadloos aan bij het hele CAD-CAM gebeuren op school.
Met al deze technologie in huis, kan het niet anders dat we onze jongeren overtuigen dat techniek absoluut niet saai is, maar daarentegen ontzettend boeiend. Ook zal ons recyclageverhaal mensen doen nadenken over hun eigen omgang met afval.
En als de kinderen van de basisscholen een kleinere drempel moeten nemen om naar het secundair onderwijs door te stromen, is de missie van GO!Maasland meer dan geslaagd.

 


 

Leerlingen bouwen vijver in de klas

24/09/2014 door Katrin Van Koetsem

 

Foto: katrin Van Koetsem

Wat een leuk project. De (bad)eendjes en vissen zwemmen zomaar in het klaslokaal. De jongeren van Bouw kunnen ondertussen al een vijver metsen.

Hier in het Atheneum Maasland vertellen ze me honderduit over het hoe en waarom ze de vijver op deze manier hebben gemaakt. Waarom er planten in staan en hoe die kunnen leven in het klaslokaal. Op het einde van de schooldag ploffen ze zich even neer in de loungehoek om te genieten van het kabbelende water en worden zen?!
Ik dacht dat bouw een 'ruwe' afdeling was. Schuilt er dan in elke stoere fluitende bouwvakker misschien toch nog een 'week' hartje? Hier op school leren de jongeren hun eigenheid ontdekken en ontplooien zo hun creatief vermogen door actief bezig te zijn .


 

 

Verven tijdens de vakantie!                                                                                                              25 augustus 2014 

 

Verven tijdens de vakantie = durven doen! 01/09/2014 door Els Roeland

 

 Foto: Els Roeland 

 

Dilsen-Stokkem - Samen zijn we sterk en durven we iets doen! Tijdens de voorbije zomervakantie hebben de leerkrachten (en hun kinderen) van het Atheneum Maasland niet stilgezeten. Ze hebben nl. het Virtueel Kantoor onderhanden genomen. Van een saai grijs/wit klaslokaal is het een warm en kleurrijk kantoor geworden.
Vandaag de eerste schooldag konden de leerlingen het ook bewonderen. Ze waren allemaal heel tevreden en kijken er naar uit om hier les te volgen!

 

 

 

 

 

 


 

Van magazijn tot leslokaal                                                                                                                     10 maart 2014


De leerlingen van 5 Schilderwerk-Decoratie ontwerpen een mooi leslokaal voor hun medeleerlingen van 5 Ruwbouw.


 

 


 

Het Maaslands nieuws                                                                                                                        28 februari 2014


 


  Drugspreventie                                                         30 januari 2014     

In het kader van ons drugsbeleid, bezocht de politie voor de tweede keer dit schooljaar onze school. Dit keer met drugshonden. Opnieuw werden er geen sporen van drugs gevonden.     


 

Stil wij draaien                                                                                           28 januari 2014


Dit project geeft onze leerlingen de kans om te schitteren in hun eigen filmproject. De gemaakte film verdient natuurlijk een première!


  

Mijnverleden                                                                                                            9 december 2013

MIJN VERLEDEN is een tentoonstelling georganiseerd door onze leerlingen van de 3de graad voor alle leerlingen van onze school.

Ex-mijnwerkers komen op bezoek en vertellen hun verhaal.

Het project wordt afgesloten met een bioscoopbezoek "Marina"


  Mix & drinks                                                            5 november 2013

De leerlingen van het eerste jaar starten met hun eerste project in het studiegebied 'Handel'. Elke dinsdag en donderdag tijdens de voormiddagpauze is hun winkeltje geopend. 


 Halloween quiz                                                                       25 oktober 2013


Doe de Halloween quiz! Geef jouw groepje een originele naam en voer de opdrachten zo goed mogelijk uit.

 


Biotoop                                                                                                       3 oktober 2013

 Met onze leerlingen van 1A en 1B op ontdekking in het bos. Benieuwd wat we daar leren!

 Back to school                                                                                                            5 september 2013

                                  Ik en mijn nieuwe omgeving.


Eerste schooldag                                                                                                       2 september 2013

Spannend! De eerste schooldag. Op het gemak elkaar leren kennen tijdens het blote voetenpad te Zutendaal en teambuilding in de Mechelse Heide.

 

 

 

New layer...

Aanvullende gegevens